Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://hdl.handle.net/11400/4683
Τίτλος: Η κασέτα μικροζύμωσης
The microFermentation cassette (MFC) application
Δευτερεύων Τίτλος / Υπότιτλος: ένα παράδειγμα εφαρμογής της στην συνεχή παραγωγή ξυδιού από μέλι
the continuous production of honey vinegar
Συγγραφείς: Νερατζής, Ηλίας Θ.
Τύπος αντικειμένου: Δημοσίευση σε συνέδριο
Λέξεις-κλειδιά: Yeast;Μαγιά;Microfermentation Cassette;Microencapsulation;Mead;Vinegar;Fermentation;Μικροεγκλεισμός;Υδρόμελι;Ξύδι;Ζύμωση
Θέματα: Technology
Chemical technology
Τεχνολογία
Χημική τεχνολογία
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 24-Ιαν-2015
2006
Ημερομηνία Διαθεσιμότητας: 24-Ιαν-2015
Εκδότης: Νερατζής, Ηλίας
Σιανούδης, Ιωάννης
Περίληψη: Η περιγραφή και η συμπεριφορά της Κασέτας Μικροζύμωσης γίνεται με στόχο την παραγωγή ξυδιού από μέλι. Το σύστημα αποτελείται από δύο κασέτες συνδεδεμένες σε σειρά με τρόπο ώστε η πρώτη κασέτα να παράγει αιθανόλη από τα σάκχαρα του μελιού. Στην δεύτερη κατά σειρά κασέτα εισέρχεται το αλκοολούχο υλικό και μετατρέπεται σε ξύδι. Στην πρώτη κασέτα επιτελείται αλκοολική ζύμωση με ζυμομύκητες ενώ στην δεύτερη οξική ζύμωση με βακτήρια του οξικού οξέος, Η συμπεριφορά του συστήματος των Κασετών Μικροζύμωσης δεν παρουσίασε λειτουργικά προβλήματα και η απόδοση του ήταν ικανοποιητική. Το τελικό αποτέλεσμα του παραγομένου ξυδιού από μέλι δοκιμάστηκε οργανοληπτικά.
The MicroFermentation Cassette system has been described . The performance of the MFCassette was evaluated in a double fermentation system. The first in order MFC was assigned for the production of an alcoholic beverage from honey and the second MFC connected to the first MFC was for the fermentation of ethanol to acetic acid. The MicroFermentation Cassette has proved to be an efficient and flexible bioreactor in the system tried. The evaluation of cost for the construction of the MicroFermentation cassette has also been presented. The system ran under different conditions of dilution rates and initial honey concentrations. The vinegar produced was evaluated for its organoleptic properties.
Γλώσσα: Αγγλικά
Βιβλιογραφική αναφορά: Nerantzis, E.T. (2006). The MicroFermentation Cassette (MFC) application: the continuous production of honey vinegar. "e-Journal of Science & Technology". [Online] 1(2): 71-78. Available from: http://e-jst.teiath.gr/
Περιοδικό: e-Περιοδικό Επιστήμης & Τεχνολογίας
e-Journal of Science & Technology
Είδος περιοδικού: Με διαδικασία κρίσης από ομότιμους κριτές (peer review)
Πρόσβαση: Δημόσια διαθέσιμο
Άδεια χρήσης: Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες
URI: http://hdl.handle.net/11400/4683
Εμφανίζεται στις συλλογές:Τόμος 01, τεύχος 2 (2006)

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
nerantzis.pdf193.57 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons Creative Commons