Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11400/4683
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΝερατζής, Ηλίας Θ.ell
dc.date.accessioned2015-01-24T18:23:12Z-
dc.date.available2015-01-24T18:23:12Z-
dc.date.issued2015-01-24-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.citationNerantzis, E.T. (2006). The MicroFermentation Cassette (MFC) application: the continuous production of honey vinegar. "e-Journal of Science & Technology". [Online] 1(2): 71-78. Available from: http://e-jst.teiath.gr/eng
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11400/4683-
dc.description.abstractΗ περιγραφή και η συμπεριφορά της Κασέτας Μικροζύμωσης γίνεται με στόχο την παραγωγή ξυδιού από μέλι. Το σύστημα αποτελείται από δύο κασέτες συνδεδεμένες σε σειρά με τρόπο ώστε η πρώτη κασέτα να παράγει αιθανόλη από τα σάκχαρα του μελιού. Στην δεύτερη κατά σειρά κασέτα εισέρχεται το αλκοολούχο υλικό και μετατρέπεται σε ξύδι. Στην πρώτη κασέτα επιτελείται αλκοολική ζύμωση με ζυμομύκητες ενώ στην δεύτερη οξική ζύμωση με βακτήρια του οξικού οξέος, Η συμπεριφορά του συστήματος των Κασετών Μικροζύμωσης δεν παρουσίασε λειτουργικά προβλήματα και η απόδοση του ήταν ικανοποιητική. Το τελικό αποτέλεσμα του παραγομένου ξυδιού από μέλι δοκιμάστηκε οργανοληπτικά.ell
dc.description.abstractThe MicroFermentation Cassette system has been described . The performance of the MFCassette was evaluated in a double fermentation system. The first in order MFC was assigned for the production of an alcoholic beverage from honey and the second MFC connected to the first MFC was for the fermentation of ethanol to acetic acid. The MicroFermentation Cassette has proved to be an efficient and flexible bioreactor in the system tried. The evaluation of cost for the construction of the MicroFermentation cassette has also been presented. The system ran under different conditions of dilution rates and initial honey concentrations. The vinegar produced was evaluated for its organoleptic properties.eng
dc.language.isoeng-
dc.publisherΝερατζής, Ηλίαςell
dc.publisherΣιανούδης, Ιωάννηςell
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.sourcehttp://e-jst.teiath.gr/eng
dc.subjectYeast-
dc.subjectΜαγιά-
dc.subjectMicrofermentation Cassette-
dc.subjectMicroencapsulation-
dc.subjectMead-
dc.subjectVinegar-
dc.subjectFermentation-
dc.subjectΜικροεγκλεισμός-
dc.subjectΥδρόμελι-
dc.subjectΞύδι-
dc.subjectΖύμωση-
dc.titleΗ κασέτα μικροζύμωσηςell
dc.titleThe microFermentation cassette (MFC) applicationeng
dc.typeΔημοσίευση σε συνέδριο-
heal.secondaryTitleένα παράδειγμα εφαρμογής της στην συνεχή παραγωγή ξυδιού από μέλιell
heal.secondaryTitlethe continuous production of honey vinegareng
heal.classificationTechnology-
heal.classificationChemical technology-
heal.classificationΤεχνολογία-
heal.classificationΧημική τεχνολογία-
heal.classificationURIhttp://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85133147-
heal.classificationURIhttp://skos.um.es/unescothes/C00565-
heal.classificationURI**N/A**-Τεχνολογία-
heal.classificationURI**N/A**-Χημική τεχνολογία-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτώνell
heal.journalNamee-Περιοδικό Επιστήμης & Τεχνολογίαςell
heal.journalNamee-Journal of Science & Technologyeng
heal.journalTypepeer-reviewed-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Τόμος 01, τεύχος 2 (2006)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
nerantzis.pdf193.57 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons