Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://hdl.handle.net/11400/5433
Τίτλος: Evaluation of physicochemical character of trapa bispinosa Roxb. starch as pharmaceutical excipient
Συγγραφείς: Singh, Akhilesh V.
Kumar, Rakesh
Singh, Anudwipa
Τύπος αντικειμένου: Δημοσίευση σε συνέδριο
Λέξεις-κλειδιά: Starch;Άμυλο;Trapa Bispinosa Roxb;Water chestnut;SEM;FT-IR
Θέματα: Medicine
Pharmacy
Ιατρική
Φαρμακευτική
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 2-Φεβ-2015
2011
Ημερομηνία Διαθεσιμότητας: 2-Φεβ-2015
Εκδότης: Νερατζής, Ηλίας
Σιανούδης, Ιωάννης
Περίληψη: Trapa Bispinosa Roxb. is commonly grown throughout India, and locally known as Water chestnut. In the present study, physicochemical property of Water chestnut starch (WCS) was comparatively evaluated with official potato and maize starch. The granule shape is round to oval with the particle size diameter 18-130µm.The powder characteristic are nearby similar to the official starches. Hydration and swelling capacity of WCS is approximately similar which make this potential excipient in pharmaceutical formulation development.
Γλώσσα: Αγγλικά
Βιβλιογραφική αναφορά: Singh, A.V., Kumar, R. and Singh, A. (2011). Evaluation of physicochemical character of trapa bispinosa Roxb. starch as pharmaceutical excipient. "e-Journal of Science & Technology". [Online] 6(3): 73-81. Available from: http://e-jst.teiath.gr/
Περιοδικό: e-Περιοδικό Επιστήμης & Τεχνολογίας
e-Journal of Science & Technology
Είδος περιοδικού: Με διαδικασία κρίσης από ομότιμους κριτές (peer review)
Πρόσβαση: Δημόσια διαθέσιμο
Άδεια χρήσης: Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες
URI: http://hdl.handle.net/11400/5433
Εμφανίζεται στις συλλογές:Τόμος 06, τεύχος 3 (2011)

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
Singh_21.pdf380.66 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons Creative Commons